ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maria tros vara äldre än vad som först sades

Patrick Ekstrand · 22 Okt 2013
Uppdaterad 22 Okt 2013

Flera familjer vars döttrar har försvunnit spårlöst kan ha fått sina förhoppningar grusade. Nya uppgifter gör gällande att Maria som förra veckan omhändertogs av grekisk polis inte alls är fyra år gammal som först sades – en undersökning av hennes tänder visar att hon kan vara så gammal som sex år.

klar

Artikellänk är kopierad

Det par som tagit hand om flickan "Maria", som nu omhändertagits av grekiska myndigheter, har nu häktats för människorov.
Det par som tagit hand om flickan "Maria", som nu omhändertagits av grekiska myndigheter, har nu häktats för människorov.

Organisationen Smile of the Child som har blivit nedringd av personer som misstänker att den blonda flickan är deras försvunna dotter har skickat åtta av tipsen, varav ett från Sverige, vidare till polisen – men nu säger organisationens ordförande att Maria förmodligen är äldre än man först trodde. Maria är förmodligen fem eller sex år gammal, säger Kostas Giannopoulos till Skai.gr.

– Det innebär att vi måste utvidga området vi söker i – både i tid och rum. Men vi har gott om tid. Paret som hade henne är gripna, säger Vasilis Halastis, polischef i staden där romlägret ligger, till norska VG.

Ett dna-test som har gjorts på Maria visar även att hon inte finns i Interpols register över försvunna barn, rapporterar Skai.

Paret som Maria påträffades hos i samband med polisrazzian förra veckan häktades på måndagen. Den 40-åriga kvinnan och 39-årige mannen säger att de har adopterat flickan och grannarna i byn de bor i har lämnat liknande uppgifter.

Marias pappa ska till exempel ha besökt byn flera dagar efter polisrazzian, men när byborna bad honom att gå till polisen för att reda ut misstaget försvann han.

Polisen tror dock inte på den uppgiften, utan misstänker fortfarande att Maria blev kidnappad från sina biologiska föräldrar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro