ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maria Wetterstrand gör comeback

Clara Guibourg · 4 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014
Maria Wetterstrand (MP).

Maria Wetterstrand (MP). Foto: TT


Miljöpartiets förre detta språkrör Maria Wetterstrand gör politisk comeback inför valet. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska hon kampanja i valrörelsen – och svarar inte nej på frågan om hon kan tänka sig att bli minister.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det blir ett väldigt spännande val och det kan bli minst lika spännande efteråt, säger Maria Wetterstrand (MP) till Aftonbladet.

Hon var tillsammans med Peter Eriksson språkrör för Miljöpartiet åren 2002-2011. Nu kommer hon tillbaka. Hon ska enligt tidningen kampanja tillsammans med nuvarande språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin – och om några dagar ger de sig ut på en gemensam valturné med klimatfokus.

Aftonbladet frågar även om hon kan tänka sig en ministerpost i en eventuell rödgrön regering. Där är hon förtegen, som enligt tidningen är brukligt inom MP, där man väntar på att bli tillfrågad. Men hon svarar inte nej

– Jag gör inga sådana anspråk. Jag har ju barn med en man som är minister i Finland [miljöminister Ville Niinistö, reds anm], och jag tycker att det räcker med en minister som förälder åt gången åtminstone, säger hon till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro