ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mariah Carey öppnar upp om sin bipolära sjukdom

Natalie Demirian · 12 Apr 2018
Uppdaterad 12 Apr 2018

Foto: Getty Images


Mariah Carey lider av en bipolär sjukdom. Världsstjärnan fick diagnosen redan år 2001, men väljer nu i en intervju med People att berätta om det för första gången. "Fram till nyligen så levde jag i förnekelse och isolering och i ständig rädsla för att någon skulle exponera mig", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Mariah Carey fick diagnosen för 17 år sedan när hon vårdades på sjukhus efter ett mentalt sammanbrott.

– Jag ville inte tro det, säger hon till People.

Till slut sökte hon vård, efter vad hon kallar för de tuffaste åren i sitt liv.

– Fram till nyligen så levde jag i förnekelse och isolering och i ständig rädsla för att någon skulle exponera mig. Det var en för tung börda att bära och jag klarade helt enkelt inte av det längre. Jag sökte och fick behandling, omgav mig med positiva människor och gick tillbaka till det jag älskar – att skriva och skapa musik.

Hon går nu i terapi och tar medicin för bipolär sjukdom typ 2.

Artisten säger att hon väljer att berätta om sin diagnos nu för att motverka fördomar och stigmat kring sjukdomen.

– Det kan vara otroligt isolerande. Men det behöver inte definiera dig och jag vägrar att låta det definiera mig eller kontrollera mig.

Mariah Carey är en av världens mest framgångsrika artister genom tiderna, med 18 listettor i USA och fler än 200 miljoner sålda album.

Symtomen på bipolär sjukdom är symtom på mani och depression. En del kan ha maniska och depressiva symtom samtidigt, men oftast kommer de i olika perioder. Sjukdomsförloppet vid bipolär sjukdom kan vara mycket olika för olika personer och kan även förändras med tiden, skriver Vårdguiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro