ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marie blev Idol!

Metro · 7 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Marie firade med champagne, som hon sprutade över fotograferna. 

Marie firade med champagne, som hon sprutade över fotograferna.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Spelbolagen hade rätt. Av över 9 000 sökande till årets ”Idol” var det Marie Picasso som vann den fjärde omgången av Sveriges största talangjakt. – Det här var en dröm, säger Marie Picasso.Svenska folket sa sitt – 28-åriga Marie från Stockholm plockade hem det pris som tusentals svenskar suktar efter. Men marginalen var liten. Hon fick bara 51,3 procent av rösterna.Metro var på plats i ett fullsatt Globen.”Ge järnet, skapa lite magi”, löd budskapet från scenen innan direktsändningen i tv drog igång. Stämningen var på topp – men applåderna och ett och annat uppskruvat Peter Jihdefan var ingenting emot de hysteriska skrik de två finalisterna framkallade under gårdagens show i TV 4. – Du verkar ha hur mycket röst och styrka som helst och jag är imponerad, var en av Peter Swartlings kommentarer till Marie.Men även Amanda pepprades med beröm från juryn. Peter Swartling tyckte att hon var ”allt en stjärna kan vara”, Daniel Breitholtz menade att det dittills stod 1-1 i matchen mellan finalisterna och Amandas version av Elvis ”Suspicious minds” fick Kishti Tomita att gråta öppet.  Säsongens tidigare ”Idol”-tävlanden bidrog med soloframträdanden på scenen och lägesrapporter från publikhavet. Även tidigare deltagarna Kelly Clarkson från "American idol" och svenske Danny showade loss. Men ingen av dem fick sjunga årets vinnarlåt - ”This moment”. Det fick bara Marie och Amanda göra. Nu tillhör balladen Marie. Redan i morgon börjar inspelningen av hennes debutskiva, men Marie är inte orolig.– Jag ville ju börja jobba direkt, säger hon lyckligt till Metro.Uppmärksamheten var stor kring henne i Globen. Efter att ha sprutat champagne på fotograferna skämtar hon om att hon får epilepsi av ståhejet. Men hur framtiden blir vet hon inte.– Ingen aning, säger Idolvinnaren.

Cherin Omar och Sara Stolt på plats.
Cherin Omar och Sara Stolt på plats.

Kvällen är helt fantastisk"

Kvällen är helt fantastisk och väldigt underhållande. Den är mer otrolig än vad jag trodde att den skulle vara – jag hade förväntat mig något Scandinaviumaktigt eftersom jag är från Göteborg. Publiken, fansen, programledarna… alla är så lyriska och jag har aldrig varit med om något sådant här stort.

Marie är den som passar bäst i Globen. Hon kan lyfta stället på ett sätt som inte Amanda klarar av. Amanda showar till det men man ryser mer av Maries sång. Men båda två låter bättre live än vad jag trodde. Det ekar här och rösterna kommer rakt emot en på ett sätt som de inte gör hemma i tv-soffan.

Marie vann modefinalen

För första gången hade de klätt Marie helrätt. Den första klänningen i satin och paljetter var klockren.

Amanda  däremot såg ut som ett inslaget paket i sin röda klänning med rosett i midjan.

Metroläsarna spådde finalrysare

Metroläsarnas omröstning inför och under finalen var en föraniing om att det skulle bli riktigt jämnt.

När sista låten var framförd hade Marie Picasso 52 procent av rösterna och Amanda Jensen 48 procent.

Till slut vann Marie Picasso med 51,3 procent av rösterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro