ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marinafallet kan tas upp på nytt

Patrick Ekstrand · 23 Jan 2013
Uppdaterad 23 Jan 2013
Marinafallet kan tas upp på nytt Marina Johansson, 31, sågs sista gången i livet den 28 juli 2010.

Marinafallet kan tas upp på nytt Marina Johansson, 31, sågs sista gången i livet den 28 juli 2010. Foto: Scanpix


Rättegången mot mannen som misstänks ha mördat Marina Johansson kan komma att göras om – skillnaden är att kvarlevorna kan läggas till bevisningen. I går fick riksåklagaren en begäran om resning.

klar

Artikellänk är kopierad

– Eftersom jag har lämnat in en begäran om resning så har vi en välgrundad uppfattning om ett tillvägagångssätt, säger Niklas Sannerholm, chefsåklagare och kammarchef vid åklagarkammaren i Uddevalla.

– Den samlade bilden av det gamla och det nya, där det tyngsta är kvarlevorna efter Marina Johansson. Hade vi haft allt detta i tingsrätt och hovrätt så hade det blivit fällande dom.

Kroppen hittades i april förra året när frivilligorganisationen Missing People sökte igenom ett skogsområde inte långt från Maria Johanssons bostad i Spekeröd utanför Uddevalla.

Sannerholm säger att Missing People har haft en avgörande roll för hans beslut att överlämna ärendet till riksåklagaren. – De har en oerhört stor betydelse. Själva anträffandet är tyngden i min framställan.

Marina Johanssons ex-sambo, som åtalades för mordet trots att kroppen inte hade hittats, kan inte häktas förrän det beslutas att de gamla domarna rivs upp och att rättegången ska göras om. 

Senast i mitten av april måste riksåklagaren ta ställning till om huruvida en resningsansökan ska lämnas in till Högsta domstolen. Om HD får in ansökan och beslutar att bevilja den görs rättegången om. – Först då kan han teoretiskt förklaras häktad, säger Sannerholm som säger sig vara så säker på sin sak en åklagare kan vara. – Hundra vågar jag aldrig vara, men jag känner mig tillräckligt övertygad om att jag är rätt ute. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro