ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marinas ex-sambo skyldig

Metro · 23 Jan 2014
Uppdaterad 23 Jan 2014
40-åringen på väg till hovrätten.

40-åringen på väg till hovrätten. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Marina Johansson försvann i juli 2010.
Marina Johansson försvann i juli 2010.Foto: TT

Marina Johanssons tidigare sambo är skyldig till mordet på henne, meddelar hovrätten. 40-åringen, som 2011 friades i tingsrätten på grund av brist på bevis ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Rättegången kommer att återupptas när den rättspsykiatriska undersökningen är klar.

Marina Johansson försvann spårlöst från sitt hem i Spekeröd i slutet av juli 2010. Kort därefter anhölls hennes ex-sambo som misstänkt, men släpptes inom en vecka.

I januari 2011 påträffades blodspår i sängen och ett kulhål med benfragment i väggen i sovrummet. Fyndet gjordes av de nya hyresgästerna och åklagaren att valde väcka åtal mot ex-sambon trots att kroppen inte hade hittats. Det fanns inte heller något mordvapen och ex-sambon förnekade brott. 

Mannen friades i både tingsrätt och hovrätt då bevisningen inte ansågs vara tillräcklig, men i april 2012 hittades Marinas kropp i ett skogsparti bara en halvmil från hennes bostad. I november 2013 beviljade Högsta domstolen resning i fallet och den tidigare sambon häktades igen i väntan på rättegång.

– Det är ett svårt mål och det märker man på den tid det tog att komma fram till det här beslutet, säger den 40-årige ex-sambons advokat  Michael Hansson.

– Vi var klara med pläderingarna klockan 12 sedan har de suttit tills nu.

Hansson säger att han inte vet hur hans klient ställer sig till beskedet att han anses vara skyldig och ska genomgå en rättspsyikiatrisk undersökning.

– Jag har inte hunnit prata med honom än.

Beträffande bevisläget efter att kroppen påträffats säger han:

– Jag tycker inte att det tillför någonting i själva skuldfrågan. Det finns inget som knyter min klient till kroppen, säger han om domstolens otvetydiga beslut: "Hovrätten anser att övertygande bevisning har förebragts om att NN [den åtalade] har gjort sig skyldig till mord."

"Huvudförhandlingen kommer att fortsätta snarast efter det att utlåtande beträffande den rättspsykiatriska undersökningen getts in till hovrätten."

LÄS ÄVEN

Åklagaren kräver livstids fängelse för Marinas ex-sambo

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro