ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marinas exsambo får dom om två veckor

Tobias Andersson Åkerblom · 28 Feb 2014
Uppdaterad 28 Feb 2014

Hovrätten höll i dag sista förhandlingen om mordet på Marina Johansson 2010. Försvaret yrkade på 14 till 16 års fängelse, och åklagaren på livstid. Domen kommer om två veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

I dag var hovrättens sista rättegångsdag för mordet på Marina Johansson 2010. Tidigare i veckan kom resultatet från en rättspsykiatrisk undersökning – som visade att den 40-årige exsambon inte led av en allvarlig psykisk störning. Därmed kunde han dömas till fängelse. Åklagaren yrkade på fredagen på livstids fängelse för 40-åringen och och försvaret på 14 till 16 år.

- Vi har ett avgörande från Högsta domstolen från 28 maj förra året, och läser man det så borde det hamna någonstans mellan 14-16 år, säger 40-åringens advokat Michael Hansson.

Han syftar på det uppmärksammade mordet där en 47-årig man högg ihjäl sin exsambo med en bajonett framför ögonen på deras barn. Mannen dömdes till 17 års fängelse av HD.

Ovanlig rättegång mot Marinas misstänkta mördare 

Michael Hansson vill inte uttala sig i nuläget om han kommer att överklaga domen till Högsta domstolen.

- I och med att försvaret har haft en annan uppfattning när det gäller skuldfrågan så vill vi läsa domen och begrunda den innan vi tar några som helst beslut om en eventuell överklagan, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro