ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marinas exsambo inte psykiskt sjuk

Tobias Andersson-Åkerblom · 24 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014

Marina Johanssons exsambo lider inte av en allvarlig psykisk störning, enligt en rättspsykiatrisk undersökning som presenterades för hovrätten på måndagen. Det innebär att han kan dömas till livstids fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

En rättspsykiatrisk undersökning påbörjades i slutet av januari, efter att hovrätten meddelade att det fanns övertygande bevis för att den 40-årige ex-sambon var skyldig till mordet. Då var det tre och ett halvt år sedan Marina Johansson försvann spårlöst från sitt hem i Spekeröd i slutet av juli 2010.

Ovanlig rättegång mot Marinas misstänkta mördare 

I undersökningen har bland annat läkare och psykologer pratat med 40-åringen och undersökt det skriftliga materialet som har samlats in för rättegången. Den ansvarige läkarens bedömning är att han inte led av en allvarlig psykisk störning varken när mordet begicks eller när undersökningen genomfördes.

– Då blir ju konklusionen att det finns ingen förutsättning att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård, säger hovrättsrådet Anne Rapp.

Vännerna hittade blodet efter Marina

Åklagaren har yrkat på livstids fängelse som straff. På fredag fortsätter rättegången, och då kommer rätten ta ställning till den nya undersökningen.

40-åringens advokat ska nu träffa sin klient inför den fortsatta rättegången. Han vill därför inte uttala sig i nuläget om hur långt straff han kommer att yrka på.

– Något annat än en fängelsepåföljd är inte aktuellt när det är den här typen av grova brott, så vi kommer att diskutera en fängelsepåföljd, säger advokaten Michael Hansson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson-Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro