ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marion ger liv åt Piaf

TT Spektra · 29 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

GRIPANDE I ”La vie en rose” spelar Marion Cotillard den franska sångerskan Edith Piaf. Att spela Piaf kan liknas vid att som svensk spela Bellman, Taube, Jussi Björling och Selma Lagerlöf – på samma gång. Men Marion skrämdes inte av det.

– Jag skrämdes av att spela en 47-årig kvinna som ser ut som 70, men beter sig som ett barn, säger hon.

”La vie en rose” handlar om Piafs stormiga liv. Från åren som gatusångerska till älskad världsstjärna i New York. Och till sist som morfinberoende döende kvinna. Filmen fick blandad kritik vid premiären på filmfestivalen i Berlin. Men alla var ense om att Marion gör en strålande insats som Piaf. Hon förvandlar till och med sina egna 170 centimeter till den 147 centimeter korta Piaf.

– Jag tryckte ihop mig till max och sa till mig själv att ”jag ska bli kort, och jag ska få dem att tro att jag är kort”. Och tro mig eller ej, men det fungerade.

– Nu när jag kan hennes liv och hurdan hon var, förstår jag varför hon sjöng som hon gjorde. Hon hade allting i sig själv. Med den talang, den genialitet och den passion som hon hade för att berätta de här historierna, hade hon inget val, säger Marion Cotillard.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro