ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marisol är 21 och polischef

Dario Davila · 15 Feb 2011
Uppdaterad 15 Feb 2011

Kriget mellan knarkhandlare och Mexikos regering kräver ständigt nya offer. Poliser och civila mördas Marisol Valles Garcia är en 21-åring som inte lät sig skrämmas. Hon blev polischef när ingen annan vågade.

klar

Artikellänk är kopierad

Marisol Valles Garcia, 21, är polischef i Práxedis G Guerrero, en liten stad i delstaten Chihuahua, en av landets mest våldsdrabbade platser.

I oktober förra året blev kriminologistudenten Marisol världskänd då hon tog jobbet. Hennes föregångare mördades i juli 2009.

Och hon vill skicka ett nytt budskap till den våldsdrabbade regionen. Hon har rekryterat ett helt kvinnodominerat team som inte bär vapen. – Kvinnor är mer ödmjuka, mer förstående och kan med empati hitta fler lösningar, säger Marisol. – Om folk tror att man kan bekämpa våld med mera våld får det stå för dem. Vårt fokus är att sprida värderingar.

Marisol, som är gift och har en liten son, föredrar en mer familjeorienterad metod som fokuserar på att stärka sociala program i skolor och att verka i samhället. Hon har gjort klart att hon inte tänker ta sig an knarkbossarna som är orsaken till regionens våldsspriral. – Hur skulle vi kunna bekämpa något så övermäktigt? Hur skulle en liten stad som vår kunna göra det? Ansvaret för att bekämpa knarksmugglarna lägger hon på de federala myndigheterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Dario Davila
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro