ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marius åt barnmat – hostade upp glasbit

Åsa Larsson · 4 Maj 2016
Uppdaterad 4 Maj 2016
Belinda Andersson matade sonen med Sempers persikomos, då han plötsligt började galltjuta.

Belinda Andersson matade sonen med Sempers persikomos, då han plötsligt började galltjuta. Foto: Privat


Belinda Anderssons lilla son Marius började plötsligt gallskrika mitt i maten – och hostade upp en bit glas. "Jag fick panik".

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i tisdags kväll som Belinda Andersson i Trelleborg skulle ge sonen på fem månader lite efterrätt i form av persikomos från barnmatsföretaget Semper. Efter några skedar började Marius skrika så mycket att han inte kunde andas.

– Man blir som i chocktillstånd, när man först inte fattar varför han skriker och sedan när den där kom upp, berättar Belinda.

Upp kom en centimeterstor glasbit.

Vad tänkte du då?

– Shit, har han mer i sig? Har det skavt upp...?

På akuten kunde de inte göra så mycket och sade till Belinda Andersson att man inte kunde hitta alltför små glasskärvor med röntgen.►LÄS MER: Glasbit stor som en tumnagel låg i lasagnen Företaget beklagar det inträffade och vill att Belinda ska skicka in barnmatsburken på analys.

– Innan dess kunde de inte göra så jättemycket.

Hon tycker att det är dåligt att något som detta ens kan hända.

– Har du ett företag som är så stort som Semper så tror du ju att det de levererar funkar, säger Belinda Andersson.

Malin Westling, pressansvarig på Semper, säger att det är väldigt ovanligt med den här typen av händelser.

– Alla burkar kontrolleras och ingen burk lämnar vår produktion med en glasskada.  ►LÄS MER: Jörgen upptäckte en stor larv – i burgaren på McDonalds – Men sen är det ju glas och det kan ju hända någonting efteråt, det är det vi får titta på. Till exempel om burken fått en stöt uppe vid locket så kan det hända att en flisa gått där.

Att burken fått en törn mellan företaget och butiken tycker inte Belinda Andersson är någon förklaring som hjälper.

– Den ska ju kunna få tio tusen stötar utan att det här ska få hända.

Varför använder ni glas till barnmatsburkarna?

– Glas är en förpackning som använts sedan 60-talet för att det är en väldigt säker förpackning. Vi använder särskilt glas, som inte är returglas utan väldigt rent glas, som inte kan ge ifrån sig några ämnen till maten, säger Malin Westling på Semper.

Glaset gör även att matens hållbarhet är god eftersom den tryckkokas helt utan några konserveringsmedel och används över hela världen, enligt Malin Westling.

– Barnmat är generellt sett väldigt säkert.►LÄS MER: Tungmetaller vanliga i barnmat Marius verkar nu må bra och har ätit lite gröt även om han i början inte ville ha mat från sked.

Läs Belindas Facebook-inlägg om händelsen här:

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro