ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mark Zuckerberg vill låta barn använda Facebook

Olle Agebro · 25 Maj 2011
Uppdaterad 25 Maj 2011

Mark Zuckerberg utmanar den amerikanska lagstiftningen som förbjuder barn under 13 år från att använda Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Under en föreläsning på en konferens om pedagogik och innovation i Newark, New Jersey berättade Mark Zuckerberg om sina planer på att öppna Facebook för yngre målgrupper. Zuckerberg menade att Facebook skulle kunna användas i pedagogiska syften men att det skulle kräva att lagstiftningen som hindrar barn från att använda Facebook förändras.

- Min filosofi är att lärande måste börja vid en väldigt, väldigt tidig ålder. På grund av lagstiftningens begränsningar har vi inte börjat arbeta med det här, men om den förändras kommer vi att försöka förstå vad som skulle kunna fungera, förklarade Mark Zuckerberg under sin föreläsning, enligt The Telegraph.

Facebook blockerar dagligen omkring 20 000 barn från att använda Facebook, men får ständigt kritik för att de inte tar hårdare grepp om de problem som sajten har med pedofiler och reklam som inte lämpar sig för minderåriga.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Agebro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro