ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marknaden törstar efter apputvecklare

Anders Göransson · 27 Feb 2012
Uppdaterad 27 Feb 2012
Appindustrin är ung och kraftigt växande. Ännu har inte arbetsmarknaden  hunnit hänga med, därför törstar företagen efter utvecklare.

Appindustrin är ung och kraftigt växande. Ännu har inte arbetsmarknaden  hunnit hänga med, därför törstar företagen efter utvecklare. Foto: Gustav Gräll


Apputvecklare är ett ungt men hett yrke. Marknaden har exploderat men kompetent folk är än så länge svårt att hitta.

klar

Artikellänk är kopierad

Marknaden för mobila appar har exploderat det senaste året, och det handlar inte bara om spel utan även om olika nyttoprogram som används av företag, kommuner och konsumenter

Men tillverkarna får allt svårare att hitta kompetenta apputvecklare, skriver Computer Sweden.

Och det är inte underligt med tanke på att industrin är så ung. – Att hitta folk med erfarenhet som har utvecklat appar tidigare är jättesvårt. Men vi försöker hitta duktigt folk och så skolar vi in dem, säger Mårten Nilsson, vd på Appcorn i Karlshamn.

Företaget, som bland annat utvecklat appar för Coop, Blocket och TV 4, har nio anställda. Två av dem har hämtats direkt från en av de få utbildningar som finns för apputveckling, Hyper Island i Karlskrona.

Den startade hösten 2010, och är på 1,5 år, inklusive en termins praktik.

Det var relativt svårt att locka studenter första året. – Men sedan dess har det varit en superutveckling inom appbranschen, och andra året var det mycket lättare att fylla platserna. Företagen skriker efter dem, säger Charlotte Sundåker, marknadschef på Hyper Island.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro