ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Markoolios hit anmäls av nykterhetsförbund

metro.se · 30 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SOMMARPLÅGA. Popstjärnan Markoolio anmäls av nykterhetsorganisationen IOGT NTO, enligt Aftonbladet.se. Anledningen är att hans sommarhit "Ingen sommar utan Reggae" ska ha en text som förskönar alkohol.

Det var efter att Markoolio uppträtt i "Allsång på Skansen" i tisdags som anmälan kom in till Granskningsnämnden.

– Den har en klart alkoholvänlig text, något jag inte tycker är lämpligt i ett familjeprogram. Det sitter ungar och sjunger med i texten utan att riktigt förstå vad de sjunger, säger Monica Ståhl, ordförande i IOGT NTO i Värmland till aftonbladet.se.

I låten sjunger Markoolio flera gånger om att dricka alkohol i olika former. Bland annat "hemkört och Cola", att vara lite "lullig till vardags",  och att dricka öl på stranden.

Det är andra gången i sommar som barnidolen Markoolio anklagas för att vara ett dåligt föredöme. Tidigare i sommar fick han kritik för att ställa upp i en reklam för McDonalds.

Den kritiken resulterade också ien anmälan eftersom han i egenskap av barnidol kunde anses rikta sig direkt till barn med reklambudskapet, något som är förbjudet i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro