ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Markus, 18, slogs medvetslös – återupplivades av förbipasserande 

Emma Björkman · 3 Dec 2014
Uppdaterad 3 Dec 2014
Patrik Zanders vid Stockholmspolisen står vid Bagartorpsringen i Solna där Markus, 18, hittades medvetslös. 

Patrik Zanders vid Stockholmspolisen står vid Bagartorpsringen i Solna där Markus, 18, hittades medvetslös.  Foto: Efterlyst/TV3 / Google Maps


klar

Artikellänk är kopierad

18-årige Markus hittades medvetslös med livshotande skador av förbipasserande. Polisen har ännu inte löst fallet. I kväll tas det upp i ”Efterlyst” på TV3.

Det var lördag 25 oktober i år som 18-årige Markus hittades svårt misshandlad vid Bagartorpsringen i Solna. Markus och fyra kompisar gick hem till hans lägenhet efter att ha ätit på Max i Solna vid 23.20 på kvällen.

Efter mindre än en timme lämnade Markus lägenheten. Knappt 20 minuter senare hittades han medvetslös, nedkyld och med allvarliga skallskador av förbipasserande. Patrik Zanders vid Stockholmspolisen berättar i kvällens ”Efterlyst” på TV3 att klockan 00.58 fick SOS Alarm in ett samtal av en man. – Det vet vi inte vem det är och honom måste vi få tag på. Det är jätteviktigt vad han har sett när han var på plats. Han har lämnat sådana uppgifter till SOS Alarm att han har varit framme och kollat till den här mannen, säger Patrik Zanders till ”Efterlyst”. Mannen lämnade platsen och bara minuter därefter kom ett annat sällskap till platsen och påbörjade ett återupplivningsförsök på Markus. – Utan deras hjälp så hade inte Markus varit med oss i dag, säger Patrik Zanders till ”Efterlyst”. Kriminaltekniker har säkrat vissa fynd på platsen men enligt Patrik Zanders finns det uppgifter som tyder på att Markus haft med sig två stycken mobiltelefoner den kvällen – men enbart en telefon har återfunnits. – Så den behöver vi hjälp med att få tag på, få tag på mobil nummer två, säger han till ”Efterlyst”. Polisen har hållit en del förhör och analyserat telefonmaterial men ännu inte gripit någon misstänkt för händelsen. Markus blev liggande i respirator på sjukhus i tre veckor. Nu har han fått lämna sjukhuset och kommer att bli återställd.

Fotnot: Markus är ett fingerat namn. ”Efterlyst” sänds i kväll klockan 21.00 på TV3.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro