ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Markus mot Johan i Metros Idoltävling

Patrik Wirén · 1 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Idolfinalisterna Markus och Erik fick visa vad de går för i Metros egen sångtävling. Foto:

Idolfinalisterna Markus och Erik fick visa vad de går för i Metros egen sångtävling. Foto: Foto: Johan Lidman


klar

Artikellänk är kopierad

Erik eller Markus? I kväll avgörs vem som blir Idol 2006. Men en vinnare har redan utsetts – i Metros sångduell. Vi lät finalisterna mötas i en oförberedd låtkavalkad. – Fan va kul. Nu kör vi, säger Markus och greppar mikrofonen.”Singstar Legends”, ett karaokeliknande tv-spel där tonsäkraste rösten vinner. Erik och Markus kör i gång ett medley med slumpvis utvalda låtar.

Men det är två trötta tv-stjärnor som möter upp på Hotel Anglais i centrala Stockholm. Markus Fagervall har svarta ringar under ögonen och Erik Segerstedt är rejält febrig. Båda ser mest ut att längta efter en god natts sömn. Men det får vänta. Bilolyckan i Skåne i söndags gjorde ett redan pressat schema ännu tuffare.Jag frågar Markus om alla mår bra efter krocken.– När man är i ett sådant här läge, när det är så mycket, trycker man allt man känner åt sidan för att orka med. Men alla är okej. Vi hade en otrolig tur.

Tillbaka till sångduellen. Först ut är John Lennons ”Imagine”. Låten är som medicin för duon som genast skiner upp och sjunger med i texten som rullar på tv-rutan. Båda får positiva omdömen som ”cool!” och ”good!” från spelet som gillar vad det hör. Aretha Franklins ”Respect” börjar en aning svajigt, men snart hittar killarna rätt igen. ”Let’s call the whole thing off”, duetten med Ella Fitzgerald och Louis Armstrong, blir däremot en katastrof. Ingen av killarna verkar känna igen melodin och sången ersätts av spridda svordomar. Markus tar dock ledningen och har något bättre koll på ”Roxanne” (The Police) än sin kollega. När avslutande Blurlåten ”Parklife” tystnar har en segrare utsetts. Och vinnaren är (trumvirvel): Markus! Slutpoäng 3 560 mot Eriks 3 240. Erik suckar. Han har ju trots allt spelat ”Singstar” förr och ”Imagine” är en favorit. Surt.I övrigt nämner killarna tuffare akter som Metallica, Nirvana och Guns n’ Roses när de pratar musikaliska hjältar. Men någon hårdrock blir det inte i finalen. Däremot en powerballad i form av vinnarlåten ”Everything changes” signerad Jörgen Elofsson.Markus medger att han inte känner sig bekväm med låten.– Den är bra i genren, men jag känner inte så mycket för den. •• Passar den dig bättre, Erik?– Jo, den är kanske närmare min genre. Jag tycker låten är jättebra och att jag kan hitta något i den som är äkta som jag kan förmedla. •• Det kanske blir avgörande?– Nej, jag har hört Markus version och han gör den svinbra. Efter en omtumlande tid av massiv mediabevakning inför en miljonpublik är tiden med ”Idol” snart över. Båda berättar att det varit både hektiskt och utvecklande.– Jag skulle antagligen inte vilja göra om det igen, men jag kommer ändå se tillbaka på det som den bästa tiden i mitt liv, säger Erik. •• Är det läskigt att det snart är över?– Jag känner mig lite orolig för hur man ska känna när allting försvinner. Antagligen kommer det bli lite deppigt efteråt.  •• Vad händer efter fredagens program?– Vinnaren går in i studion redan dagen därpå och börjar spela in albumet. Kommer man tvåa vet man inte vad som händer, men man hoppas väl få kontrakt med något skivbolag. – Hur det än går så börjar jobbet först efteråt. Så ser jag det, inflikar Markus. Segraren i Metros sångduell 2006 är utsedd. Han heter Markus Fagervall.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro