ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Märta, 76: Pensionärer borde åka gratis t-bana

Mikael Hellmyrs · 11 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Kerstin Ununger och Margit Hedberg skrev på Märthas lista.  

Kerstin Ununger och Margit Hedberg skrev på Märthas lista.   Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Märtha Granberg, 76, är arg. Orsaken är att pensionärer inte får resa gratis i tunnelbanan. Nu har hon startat en namninsamling. – Varför ska pensionärer inte få gratis kollektivtrafik i Stockholm när man får det i Göteborg? Det är ren diskriminering. Jag funderar på att kontakta Diskrimineringsombudsmannen, säger Märtha Granberg från Solna.

Några dagars namninsamlande i Stockholm har gett 400-500 påskrifter.  Enligt Märtha är det inte bara pensionärer som skriver på protestlistorna.– Ungdomar tycker det är konstigt och håller med mig.

Under en demonstration 1 maj tog hon upp frågan om gratis kollektivtrafik med en ledande politiker.– Men han höll inte alls med utan tyckte att vi pensionärer redan har det så bra.

Kan det ligga något i det?– Nej, vi pensionärer får betala mer inkomstskatt än andra och ska klara oss på låg pension, själv har jag 8 000 i månaden, trots att man jobbat hela livet.  Jag ska samla 5 000 namn och lämna in till regeringen, säger Märtha Granberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro