ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Martin Olsson kan ersätta Forsberg – på "fel" position

Filip Häggberg · 15 Nov 2018
Uppdaterad 15 Nov 2018
Martin Olsson, här i landslagströjan, gjorde flera inhopp son vänstermittfältare i VM. På lördag kan han få starta på Emil Forsbergs position.

Martin Olsson, här i landslagströjan, gjorde flera inhopp son vänstermittfältare i VM. På lördag kan han få starta på Emil Forsbergs position. Foto: Getty Images


Mittfältsstjärnan Emil Forsberg är skadad och saknas i måstematchen mot Turkiet. Då kan vänsterbacken Martin Olsson få ta ett kliv upp i planen.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter 2-3-förlusten i premiären mot Turkiet och 0-0 mot Ryssland senast är Sverige i en prekär situation. För att vinna sin Nations League-grupp krävs seger mot både turkarna i morgon och i hemmamatchen mot Ryssland på tisdag.

Det största avbräcket för svensk del är den offensiva kreatören Emil Forsberg.

En av spelarna som kan ersätta honom till vänster på mittfältet är Martin Olsson, som vanligtvis spelar vänsterback men gjorde flera inhopp som just mittfältare under VM.

– När man sett Turkiet spela så har de skickliga spelare offensivt men när de tappar bollen så finns det ytor också och det kan passa mig. Om vi ska försvara lite lågt och sedan gå på kontringar. Vi får se hur Janne (Andersson) vill att vi ska spela men jag känner att jag har energin för att jobba hem och gå offensivt, säger han till Fotbollskanalen.

Ett annat mer offensivt alternativ är att Viktor Claesson tar Forsbergs plats till vänster medan Jimmy Durmaz får chansen till höger.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro