ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Martin Timell anmäler SVT, SR och TV4 till granskningsnämnden

Filip Joelsson · 1 Feb 2018
Uppdaterad 1 Feb 2018
Martin Timell tvingades lämna TV4 och "Äntligen Hemma" efter anklagelserna i samband med Metoo-rörelsen under hösten.

Martin Timell tvingades lämna TV4 och "Äntligen Hemma" efter anklagelserna i samband med Metoo-rörelsen under hösten. Foto: TT


Martin Timell tvingades lämna sina uppdrag på TV4 efter anklagelser om sexuella trakasserier. Nu anmäler han ett flertal medier till granskningsnämnden för publicistisk skada.

klar

Artikellänk är kopierad

I samband med Metoo-rörelsen i höstas anklagade flera kvinnor programledaren Martin Timell för övergrepp och sexuella trakasserier. Flera medier valde att publicera Martin Timell vid namn, och en kort tid senare tvingades han lämna alla sina uppdrag på TV4.

Nu anmäler Timell SVT, SR och TV4 för att ha namngett honom i samband med rapporteringen, skriver SVT.

”Jag har ingen samhällsbärande funktion utan är bara en tv-snickare. Det har inneburit oerhört lidande för mig och min familj att ha blivit uthängd på detta vis”, skriver Martin Timell i sin anmälan.

Vidare säger Martin Timell i en intervju med SVT att han gör en anmälan eftersom han vill veta huruvida namnpubliceringen var riktig eller inte.

– Jag ville bara att det skulle komma till en granskning huruvida man kan namnge mig på det på det här sättet man gjort. Jag har anmält det till Granskningsnämnden för att det ska bli granskat av just dem, säger han till SVT Nyheter.

pil
Så funkar granskningsnämnden

Granskningsämnden prövar om innehållet i radio- och tv-program följer de regler som finns för sändningarna. Granskningen sker antingen genom att tittare och lyssnare anmäler ett program, eller på initiativ av nämnden själv.

I granskningsnämnden sitter en ordförande, sex ledamöter samt fyra ersättare. Samtliga är utsedda av regeringen.

Källa: Källa: Granskningsnämnden.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro