ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maskerad man attackerade unga kvinnor i Malmö

Johan Mårtensson · 7 Nov 2012
Uppdaterad 7 Nov 2012
Polisen letar vittnen efter knivöverfall från en maskerad man. Här i Annelund,  Enskifteshagen, blev en kvinna förföljd av den maskerade mannen. 

Polisen letar vittnen efter knivöverfall från en maskerad man. Här i Annelund,  Enskifteshagen, blev en kvinna förföljd av den maskerade mannen.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Mannen trängde sig in i hissen, drog på sig en mask – och högg med kniv mot sitt offer. Det var andra gången han slog till den dagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ytterligare en ung kvinna attackades på Hårds väg – i hissen i ett bostadshus.
Ytterligare en ung kvinna attackades på Hårds väg – i hissen i ett bostadshus.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

– Risken finns att han gör det igen, säger Anders Lindell, informatör vid Malmöpolisen.

Det var vid 13-tiden i lördags som en ung kvinna blev förföljd av en maskerad man i Annelund i Malmö. Jakten slutade efter en kvart vid en lekplats, där flera personer blev vittne till händelsen. Knappt en timme senare ska mannen ha attackerat en annan ung kvinna. Hissdörren i huset på Hårds väg höll precis på att gå igen när den rycktes upp och mannen uppenbarade sig. 

– När han hade fått på sig masken tog han upp en kniv och stack henne i mellangärdet. Sedan sprang han i väg, säger Lindell.  

Kvinnan var klädd i tjock jacka och skadades därför inte allvarligt av attacken. Polisen söker nu vittnen i samband med de båda händelserna. 

– Vi tror att det är en och samme man båda gångerna. Dels av geografiska skäl, dels på grund av tidpunkten, masken och signalementet. Vi vill att man hör av sig till oss om man sett den här mannen i området under lördagen, eller om man råkat ut för någon annan händelse med honom, säger Lindell.

Knivmannen, som uppges vara medelålders, var mörkt klädd. Det finns en samstämmig beskrivning av masken som polisen inte vill gå in på, men enligt Lindell rörde det sig inte om en Halloweenmask. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro