ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maskmedel för katter – nya farliga partydrogen

Jonas Andersson · 5 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix/ Tullverket/ Montage


klar

Artikellänk är kopierad

DROG. Medlet var för farligt för katter. Nu har det blivit en partydrog bland ungdomar.Drogen heter A2 och användes tidigare till att avmaska katter.– Men medlet hade såna negativa biverkningar på katterna att det inte används längre, säger tullverkets drogspecialist Lars Hansson.

Hittills har en person i Sverige dött på grund av A2. Medlet är klassat som hälsofarlig vara.Drogen köps och säljs mest över nätet – vilket gör det enkelt för mycket unga personer att komma över den.– Det är en typisk näthandelsdrog, säger Lars Hansson.Vid årsskiftet försökte en malmöbo att föra in 19 kilo A2 – vilket motsvarar nästan fyra miljoner kronor ”på gatan”. Men Malmöbon kunde aldrig åtalas eftersom han deklarerade i tullen för medlet. Han har rätt att få tillbaka beslaget men får som privatperson inte lov att föra in det i Sverige. - Han har ännu inte gjort några anspråk på det, säger Lars Hansson.A2 har både hallucinogena och centralstimulerande effekter. Enligt Lars Hansson är det som att ta amfetamin och LSD samtidigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro