ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mason rycktes bort i stormen – men hittade hem igen

Metro · 27 Maj 2011
Uppdaterad 27 Maj 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Blandterriern Mason sveptes iväg i en tromb när stormen drabbade staden Birmingham i Alabama förra månaden. Två och en halv vecka senare återfanns han på ägarens veranda – svårt skadad med två brutna ben. Mason gömde sig i familjens garage när stormen ryckte bort honom den 27 april. Med två brutna ben har han kravlat sig hem igen i ödeläggelsen, trots att ingenting i området är sig likt. Nu vårdas hunden på ett centrum för skadade djur på det stormdrabbade området. – Detta är förmodligen den mest dramatiska skada vi sett på ett djur som överlevt så här länge. Det är rätt anmärkningsvärt att hunden dyker upp så här hos sina ägare efter så lång tid, särskilt med tanke på hundens kondition, säger veterinären Phil Doster, som jobbar vid skjulet. Familjen som äger hunden har fullt upp med att lappa ihop sitt liv och huset som ödelades av stormen. Men så småningom kommer de att kunna återförenas med sin ögonsten. Efter en operation den 20 maj går han med hjälp av två metallskenor som fästs vid frambenen. Om sex veckor beräknas han vara helt återställd.

Husdjur är ofta bortglömda offer i naturkatastrofer. Organisationen The human society of United States har skickat ut räddningsteam som arbetar med att hitta husdjur efter stormarna i västra USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro