ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Massakerhot mot feministisk speldebattör

Åsa Larsson · 15 Okt 2014
Uppdaterad 15 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Anita Sarkeesian i sin Youtube-kanal "Tropes vs women in video games"
Anita Sarkeesian i sin Youtube-kanal "Tropes vs women in video games"Foto: Youtube/Skärmdump
Anita Sarkeesian.
Anita Sarkeesian.Foto: Wikimedia commons

Efter ett hot om "den dödligaste skolskjutningen i USA:s historia" har en av spelvärldens mest kända debattörer fått ställa in sitt tal på en skola i USA .

Den feministiska bloggaren och författaren Anita Sarkeesian var inbokad att tala på Utah State-universitetet på onsdagen, men fick ställa in, skriver Standard-Examiner.

Flera personer i personalen fick på tisdagsmorgonen ett anonymt massakerhot där en person som hävdade sig vara elev hotade att genomföra "den dödligaste skolskjutningen i USA:s historia" om inte talet ställdes in.

"Feminister har förstört mitt liv och jag kommer att ta hämnd", stod det i brevet enligt tidningen.

Skolan beslutade ändå att talet kunde hållas, men Anita Sarkeesian valde själv att avstå av säkerhetsskäl. Hon önskade att Utah-polisen skulle kontrollera om besökarna på seminariet hade skjutvapen på sig. 

Skolans besked var att personer med tillstånd att bära dolda vapen har laglig rätt att bära dem på skolan.

Enligt skolan hade polisen även sagt att man kunde genomföra tillställningen.

– De bedömde att hotet verkade vara liknande de som Sarkeesian fått på andra håll runtom i landet. Hotet som vi tagit emot är inte utanför normen när det gäller den här kvinnan, sade till Tim Vitale, talesperson för universitetet, till tidningen.

Anita Sarkeesian har över flera år fått ta emot en mängd dödshot från anonyma grupper inom spelvärlden och tvingades i augusti att lämna sitt hem på grund av detta. Hon är mest känd för sin Youtube-serie "Tropes vs women in video games" som undersöker bilden av kvinnor i tv- och datorspel.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro