ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Masserade sig till Google-miljoner

Tomas Lundin · 12 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte bara datanördarna som gjorde sig en hacka när Google-aktien sköt i höjden. Bonnie Brown började som massös på företaget 1999. I dag är hon multimiljonär.

Bonnie Brown var nyskild och bodde hemma hos sin syster när hon började jobba som massös hos Google i Silicon Valley 1999, rapporterar New York Times.

Då hade företaget bara ett 40-tal anställda och Brown erbjöds en deltidsanställning med 450 dollar i veckan i lön. Plus en massa Google-optioner, som hon trodde skulle förbli värdelösa.

Efter fem år slutade Bonnie Brown på företaget och sålde av merparten av sina aktier, som nu var värda miljoner. Som tur är sålde hon inte av alla aktierna, trots att hon fick rådet att sälja av sina finansrådgivare.

Förra veckan var Google-aktien uppe i rekordhöga 700 dollar, ungeför 4 400 kronor per aktie.

– Jag är glad att jag sparade tillräckligt mycket för en "Rainy day", säger Bonnie Brown till New York Times.

I dag bor den 52-åriga ex-massösen i ett 280 kvadratmeter stort hus i Nevada och kan kosta på sig en egen massör då och då i stället för att själv knåda programmerarryggar.

Bonnie är inte ensam. Uppskattningsvis 1 000 personer har tjänat över 30 miljoner kronor på sina Google-aktier. Anställda och före detta anställda på Google har aktier värda över 130 miljarder kronor, enligt New York Times.

Google-grundarna Sergei Bryn och Larry Paige har blivit ofantligt rika på sitt företag och flyger bland annat en lyxinredd Boeing 767 till jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro