ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Massiv hackerattack mot träningsapp – data från 150 miljoner användare på vift

Björn Berglund · 30 Mar 2018
Uppdaterad 30 Mar 2018
Hackare slog till mot populära tjänsten Myfitnesspal.

Hackare slog till mot populära tjänsten Myfitnesspal. Foto: Skärmdump/IBL


Appen Myfitnesspal, som hjälper sina användare att hålla koll på träning och kalorier, har drabbats av ett gigantiskt dataintrång. Hackare har stulit personuppgifter från 150 miljoner användare, skriver flera medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Hackarna har kommit över användarnamn, lösenord och mejladresser till 150 miljoner av Myfitnesspals användare. Det uppger det amerikanska sportklädesföretaget Under Armour, som äger den populära tjänsten, enligt Reuters.

De ska dock inte ha lyckats stjäla känsliga uppgifter som kreditkortsnummer, uppger företaget.

Intrånget skedde i februari, men upptäcktes av Under Armour först den 25 mars. Enligt företaget har man underrättat de som drabbats och företaget uppmanar samtliga användare att omedelbart byta lösenord.

Under Armour uppger att man utreder intrånget tillsammans med säkerhetsföretag och myndigheter, men ger inga detaljer om hur hackarna kunde ta sig in i nätverket.

Intrånget är det största hittills i år och ett av de fem största någonsin sett till antalet stulna uppgifter, enligt Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro