ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Massiv knarkinsats på Snoop-konsert i Karlstad – 16 gripna

Tomas Lundin · 20 Jan 2015
Uppdaterad 20 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

​​

Sexton personer greps för misstänkta narkotikabrott vid en Snoop Dogg-konsert i Karlstad på måndagen. Detta trots att polisen meddelat att de skulle hårdbevaka evenemanget. – Vi hade hög synlighet med poliser i gula västar inne i lokalen, säger Tommy Lind, pressinformatör vid Värmlandspolisen .

Inför konserten på Nöjesfabriken i Karlstad var polisen öppen med att alla tillgängliga resurser skulle satsas på att gripa personer som brukade, sålde eller köpte narkotika. Målsättningen var att avskräcka droganvändandet så att ingen skulle behöva gripas,men så blev det inte.

– Vi har tagit in 16 personer misstänkta för ringa narkotikabrott. Utöver det har vi tagit in fyra personer som varit för berusade, säger Tommy Lind, pressinformatör på Värmlandspolisen. 

Trots att de inte lyckats avskräcka alla är Värmlandspolisen nöjda med insatsen.

– Han som förde befälet meddelar att det var ett väldigt lyckat arrangemang. Vi hade hög synlighet med poliser i gula västar inne i lokalen och tog prover på plats på ett rättssäkert sätt, säger Tommy Lind. 

De flesta som greps befann sig inne bland publiken inne i lokalen. Inför konserten gick polisen ut med att inte heller Snoop och hans entourage skulle gå säkra, men här har inga incidenter rapporterats.

– Nej, det var ingenting som väckte vår misstänksamhet, säger Tommy Lind.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro