ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Massiv polisinsats stoppade Salembråk

Arne Wirén · 11 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Högerextremister i fackeltåg på väg mot Salem.

Högerextremister i fackeltåg på väg mot Salem. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Fyra ungdomar som protesterade mot marschen greps.
Fyra ungdomar som protesterade mot marschen greps.Foto: Scanpix

SALEMBRÅK. Ett rekordstort polispådrag lyckades hindra höger- och vänsterdemonstranter från att drabba samman i Salem i lördags. Polisen hade mobiliserat mer än vid ett fotbollsderby, enligt Åsa Eldebrink, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.– Det var inte långt ifrån den största kommendering vi haft i länet, säger hon.För sex år sedan slogs en 17-årig pojke med koppling till högerextremister ihjäl i Salems centrum av fyra pojkar med invandrarbakgrund.

Både höger- och vänstergrupper hade tillstånd att demonstrera till minne av händelsen, men på olika tider.  Det första demonstrationståget med 500–600 antirasister hade tillstånd bara till klockan 14, men flera dröjde kvar vid mordplatsen för att blockera den för högerextremisterna som skulle komma dit senare. Polisen försökte skingra dem med hjälp av hästar och möttes då av knallskott och stenar. 17 ungdomar   omhändertogs och bussades från platsen. Fyra greps, misstänkta för bland annat våld mot tjänsteman, förberedelse till grov misshandel och narkotikainnehav. 

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro