ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Massive attack till Way out west

Emelie Nilsson · 18 Feb 2016
Uppdaterad 18 Feb 2016

Foto: alloverpress


Nu kan Metro avslöja att bandet, bestående av Robert 3D” del Naja och Grant ”Daddy G” Marshall, kommer till Sverige i sommar.

klar

Artikellänk är kopierad

Brittiska duon Massive Attack släppte nyligen sin hyllade EP ”Ritual Spirit” och är nu på Europaturné.

Nu kan Metro avslöja att bandet, bestående av  Robert ”3D” del Naja och Grant ”Daddy G” Marshall, kommer till Sverige i sommar. Närmare bestämt till Göteborgsfestivalen Way Out West 11–13 augusti.

”Årets EP Ritual Spirit är ännu ett tecken på att Massive Attack är på väg att nå det alla band med drygt 25 år på nacken eftersträvar, en andra kreativ topp. Men en fantastisk konsertupplevelse har de å andra sidan varit hela tiden”, skriver festivalen i ett pressmeddelande till Metro.

Till Way Out West kommer bandet dessutom att ta med sig skotska pop/hiphop-gruppen Young Fathers.

Massive Attack släppte tre album under de sena 1990-talet som tillsammans sålde i mer än tio miljoner exemplar innan bandet under en period splittrades på grund av ”kreativa mot-sättningar”. 2010 återförenades duon och gav ut albumet ”Helgioland”. De kallar själva sin musik för ”The Bristol Sound” men musiken, elektronisk med rötter i den brittiska house- och hiphop-scenen, har blivit en egen genre – triphop.

Way Out West har tidigare presenterat bland andra Sia, Skepta, Anna von Hausswolff och Julia Holter till sommarens festival.

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nilsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro