ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Masskrockar i blixthalkan: "15 till 20 bilar inblandade"

TT · 13 Dec 2015
Uppdaterad 13 Dec 2015
Halkan ställer till det i trafiken.

Halkan ställer till det i trafiken. Foto: Arkivbild/TT


Det är glashalt på vägarna i stora delar av Sverige och mängder av olyckor har inträffat. Trafikverket varnar för att det kommer att blir fortsatt halt under måndagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu är det verkligen läge att ta det lugnt i trafiken. Det har börjat bli kallt i stora delar av landet och det fryser till på vägbanorna.

Enligt Trafikverkets halkprognos är det risk för frosthalka från Kalmar och Kronobergs län upp till södra Norrland under söndagskvällen och natten mot måndagen. Även under måndagen finns en risk för frosthalka i Svealand och södra Norrland.

►LÄS MER: Här är sju bilmissar som kan ge dig dryga böter i vinter

Redan på söndagen märktes en mängd olyckor på grund av halkan.

– Vi har haft en stor olycka vid 16-tiden med 15 till 20 bilar inblandade på E18 södergående vid Täby, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Efter den olyckan fördes en person till sjukhus för kontroll. På E4 vid Märsta inträffade också en olycka med sju till åtta bilar inblandade. Det är inte känt om någon skadats allvarligt.

Även i västra Sverige ledde halkan till flera olyckor.

– Vi har haft ett antal olyckor under dagen. Och precis nu var det en bil som kanande av vägen i Marks kommun, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland vid 18-tiden.

Han säger att inga allvarligare personskador är inrapporterade.

►LÄS MER: Hade oskrapad ruta – riskerar böter på 11 200 kronor

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro