ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mässlingsfall upptäckt i Stockholm

Valerie Kaspersen · 24 Apr 2018
Uppdaterad 5 Jun 2018

Foto: Holger Ellgaard/ Wikimedia commons


Ett fall av mässling har upptäckts på Södersjukhuset i Stockholm. Personal kommer att kontakta personer som kan ha smittats.

klar

Artikellänk är kopierad

Den smittade personen ska ha besökt akutmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm samt Rosenlunds närakut under helgen den 21 och 22 april, rapporterar SVT. Personalen kommer nu kontakta de som kan ha smittats via telefon och brev.   

– Den smittade personen har isolerats och får nu infektionsvård, säger Per Follin, smittskyddsläkare i Stockholm, till SVT.

Nu fokuserar Landstinget på att fånga de som är födda mellan 1960 och 1980 och har befunnit sig i på båda akutmottagningarna under den tid som den smittade patienten har varit på sjukhusen.

– Vi är måna om att fånga upp personer som är riskutsatta. Däremed förhindrar vi smittspridning. Om vi bedömer att de är mottagliga erbjuds de en förebyggande behandling, säger Per Follin till SVT.

Det går fortfarande inte att säga hur stor risk att någon har blivit smittad.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro