ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Måste sova med öppna ögon efter operationen

Petter Sundsten · 3 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Mariette Wendel, 40, opererade ögonen för sex år sedan och har genomgått flera korrigerande operationer. ”Jag kan fortfarande inte stänga ögonen. Det innebär att jag får sova med öppna ögon. Jag kan inte vara ute om det är starkt solljus eftersom solen kommer in i ögonen i hela tiden.”

Mariette Wendel, 40, opererade ögonen för sex år sedan och har genomgått flera korrigerande operationer. ”Jag kan fortfarande inte stänga ögonen. Det innebär att jag får sova med öppna ögon. Jag kan inte vara ute om det är starkt solljus eftersom solen kommer in i ögonen i hela tiden.” Foto: TV 3


klar

Artikellänk är kopierad

Marie Lundström, 57, opererade ögonen för två och ett halvt år sedan. ”Jag känner inte igen mig själv och skäms för att jag låtit mig utsättas för detta. Jag såg ju ut som jag sagt att jag inte ville se ut.”
Marie Lundström, 57, opererade ögonen för två och ett halvt år sedan. ”Jag känner inte igen mig själv och skäms för att jag låtit mig utsättas för detta. Jag såg ju ut som jag sagt att jag inte ville se ut.”Foto: TV 3
Tina Eriksson, 46, ville ta bort påsar under ögonen för tre och ett halvt år sedan. ”Jag vaknar jätteofta på nätterna av att det bara forsar vätska. Det rinner, det bränner, det svider och gör ont – varje dag.”
Tina Eriksson, 46, ville ta bort påsar under ögonen för tre och ett halvt år sedan. ”Jag vaknar jätteofta på nätterna av att det bara forsar vätska. Det rinner, det bränner, det svider och gör ont – varje dag.”Foto: TV 3

Mariette Wendel, 40, ville få bort påsarna under ögonen. Nu kan hon inte stänga ögonlocken då hon sover. – Jag känner mig lurad och misshandlad, säger hon till ”Insider” i TV 3.Skönhetsoperationerna fortsätter att öka. Förra året gjordes 25 000 plastikkirurgiingrepp på vanliga svenskar och 100 000 andra medicinska behandlingar som exempelvis botox.Men att låta operera sig är ett riskfyllt ingrepp.

I onsdagens ”Insider ”berättar flera kvinnor om sina misslyckade ögonoperationer.Tina Eriksson, 46, fick söka akutvård på S:t Eriks ögonsjukhus i Stockholm.– De konstaterade att ögonen inte stängs då jag sover. De har tagit bort för mycket hud och för mycket fett, säger Tina Eriksson till ”Insider”.

Samtliga kvinnor gick till en skönhetsklinik på Östermalm i Stockholm. Alla ingrepp utfördes av samma läkare. Kvinnorna har anmält läkaren till Socialstyrelsen som ansåg att läkaren inte informerat ordentligt om riskerna och inte gett kvinnorna tillräckligt med betänketid före operationen.Läkaren har också an­mälts, och friats, av HSAN, Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, men flera andra läkare riktar kritik mot ingreppen.

Barbro Glaumann, specialistläkare i plastikkirurgi, skriver i ett yttrande att ”resultatet är ej acceptabelt ur estetisk synpunkt då patienten fått ett åldrat utseende”. – Ibland läker det inte exakt som man tänkt. Så blir det ibland, men inget av det här skulle jag betrakta som ett stort misslyckande. Det är väldigt tråkigt och jag känner med dem, säger läkaren till ”Insider”.

De drabbade kvinnorna har polisanmält skönhetskliniken och läkaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro