ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Masters blir en tuff fajt för svensklagen på hemmaplan

Erik Glanell · 29 Aug 2018
Uppdaterad 29 Aug 2018
Det återstår att se om Ninjas in Pyjamas-spelaren Christopher "GeT_RiGhT" Alesund får fira i Globen.

Det återstår att se om Ninjas in Pyjamas-spelaren Christopher "GeT_RiGhT" Alesund får fira i Globen. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack


Stockholm laddar för Counter strike-fest. Frågan är bara om de svenska lagen kommer ha någon chans att hävda sig i den hårda konkurrensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen drar gruppspelet för Dreamhack Masters igång. Efter att i två år ha arrangerats i Malmö kommer turneringen för första gången att spelas i Stockholm och världens bästa Counter strike-lag just nu är på plats. På spel står förutom Masters-titeln även en prispott på nästan 2,5 miljoner.

Som sig bör på hemmaplan är den svenska representationen hög. Inte mindre än 13 blågula spelare utspridda över fyra lag finns med vid startlinjen. Den stora frågan är bara hur lagen ligger till inför turneringen.

Ninjas in pyjamas

NiP har en stark historia i Masters sammanhang. Under de två tidigare turneringar som spelats i Sverige har de tagit sig till slutspel båda gångerna. 2016 tog de hem hela kalaset och förra året tog resan slut i semifinalen. Ninjorna har inte vunnit en turnering sedan IEM Oakland förra året och huserar för tillfället bara på 14:e plats i världsrankingen. Masters-statistiken talar dock sitt tydliga språk, framför hemmapubliken är de starka.

Fnatic

Av de lag som kommer till Stockholm guppar Fnatic någonstans i mitten. Efter vinsterna i WESG och en brutal vinst i IEM Katowice såg det ut att gå spikrakt uppåt för svenskarna. Sedan dess har William ”Draken” Sundin anslutit från Ninjas in Pyjamas och Richard ”Xizt” Landström ersatt Maikil ”Golden” Selim. Under både ESL i Köln och under Eleague Premiere hade laget sina glimrande ögonblick. Dreamhack Masters Stockholm hade varit det perfekta stället för den nya truppen att visa sin fullständiga potential.

Heroic

Heroic med Andreas ”MODDII” Fridh och legendaren Adam ”friberg” Friberg får det tufft. Med lagen Faze, Fnatic och Optic i deras grupp är det osannolikt att de tar sig vidare till slutspel. Sedan början på augusti spelar laget med den utlånade North-spelaren Daniel ”mertz” Mertz vilket ger laget lite ny AWP-kraft men troligtvis inte nog för att ta dem vidare i turneringen.

Faze

Olof ”olofmeister” Kajbjer är tillbaka i truppen. Hans första turnering efter comebacken, Eleague premiere, blev ingen fjäder i hatten dock. Det blev en jumboplats. Resultatet gör att det finns en del frågetecken kring Faze förmåga att prestera just nu och mycket av pressen ligger på lagets svenska stjärna. Det gäller att augusti varit en riktigt hård träningsmånad om de ska kunna tävla med de bästa.

pil
Så ser grupperna ut i Dreamhack Masters Stockholm

Grupp a:AstralisNorthTylooGreyhound Gaming

Grupp b:Na’ViNRG esportsNinjas in PyjamasGhost Gaming

Grupp c:Faze ClanFnaticOptic GamingHeroic

Grupp d:MousesportsMibrHellraisersGambit Esports

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro