ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Matbloggaren Chris Wesslén avslöjar sina hemligheter

Ann Hagman · 28 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Chris Wesslén, 47, bloggar om mat på Metrobloggen. Hon kallar sig Christina W och avslöjar bland annat hur man lyckas odla chili i Sverige.– Ute på min altan i Gnesta har jag cirka 30 olika sorters chili. Vissa är så starka att de inte går att äta och andra är lika svaga i smaken som paprika, säger Chris Wesslén.Säsongen för chiliskörd är här och Chris senaste tillskott på bloggen är ett recept på chilibröd med dinkel.

Hon är inte utbildad inom vare sig bakning eller matlagning.– Jag var totalt ointresserad av matlagning tills jag träffade sin första man. Han lagade alltid mat, riktig husmanskost, och var jätteduktig på det. Från början stod jag bredvid och skar lite paprika, men när vi fick barn började vi laga mat tillsammans, hela familjen.

I dag är barnen stora och Chris omgift med en ny man – som inte behärskar matlagning. Det har istället blivit Chris stora intresse. På bloggen har hon samlat mängder av recept på mat, sylt, saft och bröd. Gemensamma nämnare i recepten är att de ska vara goda, samt relativt enkla, nyttiga och snabba att laga.– Jag tycker det är kul att planera matlagning. När andra tittar på TV sitter jag med datorn i knät och lägger ut mina veckomenyer på bloggen, säger hon.

Chris chilibröd med dinkel:

1 pkt jäst, 5 dl mjölk, 2 msk olja: Smula sönder jästen i en degbunke. Värm mjölken så den blir fingervarm. Tillsätt oljan. Rör ut jästen i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan.2 tsk socker, 2 tsk salt, 5 dl dinkelmjöl, cirka 10 dl vetemjöl: Häll i socker, salt och dinkelmjöl i degspadet. Tillsätt sedan vetemjöl tills degen känns smidig. 2 finhackade chilifrukter blandas i innan allt mjöl är tillsatt. Låt degen jäsa under bakduk i 30-45 minuter.Arbeta samman degen till två limpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Skär skåror i brödet. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro