ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Matbutik för fattiga har brunnit ner: "Det är jättetråkigt"

Ida Gustafsson · 16 Mar 2016
Uppdaterad 16 Mar 2016
Matmissionen i Rågsved. Bilden togs i höstas.

Matmissionen i Rågsved. Bilden togs i höstas. Foto: Stadsmissionen


Matbutiken i Rågsved startades i vintras och startades för att fattiga ska kunna handla billigare mat. Men under onsdagsmorgonen brann den ner.

klar

Artikellänk är kopierad

Larmet om branden kom vid 05-tiden. Enligt räddningstjänsten hade en person sett ” lågor slå ut ur taket”, skriver Aftonbladet. Lokalen är helt övertänd. 

– Det brinner för fullt och brandkåren kommer låta det brinna ned, säger Mats Almquist, kc-befäl på polisen till Aftonbladet. 

Ingen person ska ha kommit till skada, enligt polisen. 

Det finns ingen risk för att branden sprider sig, men stora delar av Bjursätragatan kommer att vara avstängd under förmiddagen, skriver polisen på sin hemsida. 

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand. 

Matmissionen startade i vintras där fattiga handla billigare mat. 

LÄS MER
Här är butiken där fattiga får handla billigare

– Vi är sorgsna och bedrövade över det som hänt, det är jättetråkigt, säger Marika Hjelm Siegwald, kommunikationschef på Stadsmissionen till Metro.  Butikspersonalen kommer under dagen att samlas i en evakueringsplan. Stadsmissionens har satt in sin krishanteringsplan och kommer framöver att utreda hur verksamheten kan startas igen någon annanstans. 

– Det är jättetråkigt, vi startade butiken i december. Den är omtyckt och vi får varje dag förfrågan om medlemskap från nya medlemskap och andra kan komma dit och handla till förmånliga priser. Den gör en stor nytta för samhället, det är därför vi finns till, vi jobbar med människor i utsatthet, säger Marika Hjelm Siegwald. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro