ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Matbutiken flyttade vindruvorna till städhyllan: "Ett statement"

Johan Wikén · 29 Feb 2016
Uppdaterad 29 Feb 2016
Handlaren Joakim Skotte hoppas att fler butiker tar efter.

Handlaren Joakim Skotte hoppas att fler butiker tar efter. Foto: Privat


I matbutiken i Täby står vindruvorna på städhyllan. Anledningen: personalen tycker att de innehåller för mycket bekämpningsmedel. De ska vara bland alla andra kemikalier”, säger handlaren Joakim Skotte.

klar

Artikellänk är kopierad

Inklämt mellan maskindiskmedel, rengöringsvätskor och andra städprodukter står vindruvorna. Det kan tyckas vara en udda placering – men Hemköpbutiken i Täby norr om Stockholm har en tanke.

– Vi tar in de här besprutade druvorna men de ska vara bland alla andra kemikalier på grovkemhyllan, säger handlaren Joakim Skotte på Hemköp Alléns.

►LÄS MER: Test: Här är tonfiskburkarna du ska undvika

I vanliga fall säljer butiken enbart ekologiska vindruvor. Men när en vara annonseras tvingas alla butiker i kedjan sälja annonsvaran, som Aftonbladet har skrivit om. Men det finns ingen regel om var vindruvorna ska placeras.

Idén om att ställa dem intill olika rengöringsmedel fick Joakim Skotte efter att ha blivit tillrättavisad av en annan handlare som menade att han måste ”följa marknadsprogrammet” och sälja besprutade vindruvor.

Under druvorna finns en förklarande text till placeringen:

”Hej! Vi har valt att inte sälja vanliga vindruvor. Vi har placerat dessa vanliga vindruvor här, för att visa hur mycket kemikalier man besprutar dessa med. Ni hittar endast ekologiska vindruvor hos oss på Hemköp Alléns.”

Enligt Joakim Skotte har han enbart fått positiva reaktioner från kunder. Nu hoppas han att andra butiker ska göra samma sak.

– Det är ett statement. Vindruvor når våra barn väldigt lätt. Det finns självklart mycket att göra i matbutiker, men vi måste börja någonstans.

LÄS MER: Niklas, 28, vill stoppa matsvinnet – med en grupp på Facebook

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro