ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Matchen mellan fansen inför playoff-rysaren

Anders Göransson · 14 Nov 2013
Uppdaterad 15 Nov 2013

Supportrar. Portugal mot Sverige, Ronaldo mot Zlatan – och André mot Lars. Metro har träffat två supporterprofiler med hjärtan som klappar för olika lag i kvällens playoff-match i Lissabon.

klar

Artikellänk är kopierad

André: ”Om man säger 'din mamma' så kanske han kokar över”

Namn: André Sao Pedro

Ålder: 26 år

Bor: Järfälla

Bästa landskampsminne: Portugals vändning mot England i EM 2000. 0-2 blev 3-2 och Figo gjorde ett kanonmål.

Övrigt: Bevakar portugisisk fotboll för Svenska Fans och Fotbollxtra.

Var ser du matchen?– Jag tänker se den hemma med min familj. Men jag hoppas hitta en portugisisk stream så jag slipper höra de svenska kommentatorerna tjata om en och samma spelare hela tiden.  

Apropå det, hur ska ni ha skuggan av en chans mot Zlatan?– Jaha, så det är bara Zlatan vi ska spela emot? Jag räknar med att Pepe ligger tätt på honom. Sedan tror jag att man kanske måste köra lite fula knep och provocera också, för Zlatan är inte någon särskilt mogen spelare. Om man säger "din mamma” så kanske han kokar över och får ett rött kort.

Vad blir det för matchbild i kväll?– Portugal kommer att vara det spelförande laget, rulla boll. Sverige kommer att vara mer försiktiga och kontra. Det är väldigt viktigt för Portugal att göra det första målet, för då är jag ganska säker på att man går vidare.

Vad talar emot Portugal? – Ett problem med Portugal är att man tror att allt löser sig, men så får man 0-1 i baken och börjar hänga med huvudena och har ingen plan B. Man har inte samma laganda som Sverige. Och försvaret ser inte lika bra ut som förut.

Ronaldo eller Zlatan - vem är bäst?– Visst, Zlatan är i sitt livs form nu, det får jag medge. Men Ronaldo är alltid i sitt livs form, och just nu är han i ”sitt livs livs form”. Han är yttermittfältare och gör fler mål än Zlatan, han är yngre, mer komplett och kommer att bli ännu bättre. Så jag säger Ronaldo.

Hur går matchen? – Jag tror att det blir 3-1 till Portugal i Lissabon, och 2-2 på Friends. Portugal går vidare.

Lars: ”Semesterdagarna är slut, annars hade jag varit i Portugal”

Namn: Lars Engvall

Ålder: 54 år

Bor: Malmö

Bästa landskampsminne:  - VM-matchen i Berlin mot Paraguay. 50 000 svenskar på läktaren - en nästan surrealistisk upplevelse.

Övrigt: Ordförande för nybildade supporterföreningen Blågul support.

Var ser du matchen?– Semesterdagarna är slut, annars hade jag varit i Portugal nu. Sedan 2006 har jag bara missat tre tävlingsmatcher. Annars har jag varit med på Färöarna, i Lichtenstein, på Malta - you name it. Men nu kommer jag att se matchen på TV med vänner, antagligen på någon pub.

Världslaget Portugal med Ronaldo i kalasform. Ärligt talat – är inte Sverige chanslöst i kväll?– Det tror jag definitivt inte. Det lät likadant när vi mötte Portugal i VM-kval i Porto för fyra år sedan. Vi skulle vara chanslösa. - men då blev det 0-0.

Ronaldo mot Mikael Lustig….hur ska det gå?– Ja, men alltså, hehe…vi får ju se till att Ronaldo inte får några bra bollar. Han är en duktig fotbollsspelare som är värd respekt, och vi ska var vaksamma och uppmärksamma på honom. Samtidigt kan man inte bara hänga upp sig på en spelare.

Hur blir matchbilden? – Portugal kommer att ha mycket boll i början, och Sverige börjar defensivt. Jag hoppas vi håller nollan så länge som möjligt, för Portugal har en tendens att bli frustrerade när de är favoriter och inte får utdelning.

Men om elake mittbacken Pepe plockar bort Zlatan – som portugiserna hoppas – vad har vi då att komma med? – När Zlatan drar till sig uppmärksamhet öppnar det för de andra spelarna. Men ingen back kan neutralisera Zlatan en hel match - det går inte. Det kommer att dyka upp chanser.

Ronaldo eller Zlatan - vem är bäst? – Den är svår. Men jag är ju svensk så jag säger Zlatan. Så bra som han är nu har han aldrig varit. Han gör fantastiska saker och utvecklas hela tiden, trots att han är 32 år.

Vad avgör? – Bortamål. Jag tror på två väldigt jämna matcher, kanske två oavgjorda, och så vinner det lag som gör flest mål borta. Jag tror det kan bli 1-1 borta och 0-0 hemma - då är vi i VM.

Bosse Petersson: Så ska Sverige vinna

Bosse Petersson, expertkommentator i Viasat:

1. Zlatan måste vara i sin absolut bästa dagsform, det är nyckeln till ett bra resultat. Men det är ingenting man går in och köper på ICA direkt. En Zlatan i magisk toppform får med sig hela laget.

2. Vi får inte släppa till frisparkar 18-20 meter utanför straffområdet. Cristiano Ronaldo går att neutralisera i spelet ute på planen, men han är utan tvekan världens bästa frisparksskytt.

3. Sverige måste vara på tårna vid fasta situationer och inlägg. Mittbackarna Pepe och Bruno Alves är starka på huvudet och går gärna upp på hörnor. Vi får inte bara stirra på Ronaldo.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro