ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maten som ger balans

Petra Axlund · 5 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Joseph Puhy

Jillian Michaels senaste bok handlar inte om träning. I stället lär hon läsarna att med kost balansera hormoner och få en snygg och sund kropp.– Mat med en massa tillsatser påverkar vår ämnesomsättning och gör det snudd på omöjligt att gå ner i vikt, säger Jillian Michaels, fitness- och hälsoexpert.

Att vara hälsosam är långt mer än att bara räkna kalorier. I den nya boken ”Master your metabolism” förklarar Jillian Michaels hur vår ämnesomsättning fungerar, hur den kan skadas – och framför allt hur man kan återställa den. – För några år sedan brydde jag mig inte alls, jag bara räknade kalorier, det spelade ingen roll om jag så skulle få en tredje bröstvårta av artificiella sötningemedel.– Men när jag fyllde 30 år var det inte lika viktigt att vara smal länge, jag ville vara hälsosam, stark och ta hand om min kropp.

Men åratal av skräpmat med tillsatser, sötningsmedel och jojobantning hade hon satt sina hormoner och biokemi ur balans. Hon hade på tok för höga nivåer av östrogen och för låga nivåer av testosteron vilket sänkte förbränningen och höjde fettlagringen. – I min bok har jag en plan som är enkel att följa där du lär dig hur du kan utesluta konstgjord mat och ersätta med nyttig och naturlig mat, säger Jillian Michaels.

Hon förklarar till exempel att vår ämnesomsättning inte ändras med ålder utan det är våra hormoner som ändras av dålig kost och alla kemikalier vi utsätts för. Både i vår mat och skönhets- och städprodukter. – Jag lusläser innehållsförteckningen på allt, och visst, det kan kännas övermäktigt i början men man lär sig snart vad som är okej.

– Det handlar om att vara hälsosam och bli smal på köpet, inte tvärtom. Det är på tiden att vi ser helheten och hur allt hänger ihop.               

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro