ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mäter nanomaterial – med ljus och guld

Ola Jacobsen · 10 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Insplorion hoppade över inkubator och fixade sin egen lokal och eget kapital. Nu har de tagit in 4 miljoner kronor och håller på och bygger de första instrumenten. – Det säkrade kapitalet har gett oss självförtroende och resurser att föra företaget framåt på egen hand, säger Jonas Odéhn, vd på Insplorion.

Företaget utvecklar och säljer mätinstrument som gör att användarna kan förstå egenskaper hos nanomaterial. – Med vårt instrument kan man till exempel se hur effektiva olika material är för att katalysera olika reaktioner, säger Jonas Odéhn.

Det handlar till exempel om utveckling av effektivare katalysatorer för avgasrening i bilar eller katalysatorer för processindustrin som används för till exempel sänka energiförbrukning i en reaktion. – Ett område är lagring av vätgas för vätgasbilar. Där har vi en teknik som gör att man kan studera hur mycket man kan lagra och hur snabbt man kan få in och få ut vätgas, säger Jonas Odéhn.

De fyra miljoner kronor som företaget har tagit in nu består av drygt två miljoner kronor i riskkapital. Resterande knappa två miljoner är villkorslån från Energimyndigheten och Västragötalandsregionen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro