ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Matkritiker: Högt och lågt – med suveränt vin

Anna Berghe · 3 Mar 2016
Uppdaterad 4 Mar 2016

klar

Artikellänk är kopierad

För många helsingborgare är dagens krog en nygammal sådan. Mitt inne i centrala kärnan bland butiker med diverse utbud huserar, sedan länge, Hos Bo- ett populärt tillhåll för stadens invånare. Sedan några månader tillbaka vajar den rödvita flaggan över det vackra gamla korsvirkeshuset, där den nye danske ägaren valt att satsa på vin av kvalité. Men hur ligger det till med maten egentligen?

Lokalen är ljus och inbjudande med sittning i två plan. Tillsammans med vårt sällskap placeras vi på övre våningen. Menyn bjuder in till klassiskt krogkök där löjrom, musslor och gåslever delar plats med torsk, anka, burgare och ryggbiff. Det finns även en bredare tapasmeny att välja och vraka bland.

Vi riktar in oss på njutmenyn á 5 rätter till hyggligt pris. Löjrom, risotto, torskrygg, ostar och créme brulée väntar oss.

Löjrommen kommer vackert upplagd på tallrik. Att recensera löjrom enbart ter sig nästan lite löjligt. Problemet här är att denna delikatess är gömd under nyskuren rödlök, där just löksmaken tar över. Mildare lök och gett oss bättre start i tuggorna. Risotton, även den visuellt vacker med sina gula och röda betor och god smak av getost är inte riktigt färdig. En aning trist start.

Men sedan kommer den halstrade torsken. Höga smaker bjuds med biroller spelade av musslor, tomat, vitlök och vitt vin. Detta är en av de bättre tillagade torskanrättningar jag smakat på mycket länge. Perfekt tillagad i sitt vita kött med sköna tillbehör får smilbanden att nå ända upp till öronsnibben.

Ostarna serveras en aning slarvigt skurna i en presentation som skulle behöva en uppryckning.

Créme brulée är fullt godkänd i smak och konsistens. Tillbehören kola, lakrits och björnbär serveras med hallonsorbet. Ett alltför mäktigt slut där bruléen hade gjorts rättvisa av att vara själv på tallriken.

Begivenheten ligger i vinerna. Från första anrättning upp till den sista bjuds vi in i en fransk italiensk värld där ny bouquet efter bouquet uppenbarar sig. Otroligt väl matchade viner förgyller vår något obalanserade mat och spelar kvällens huvudroll. Här vill jag dricka vin igen.

När notan ställs ner av vår varma, goa debutant till servitör som arbetat på väl under kvällen, funderar jag på Bo och hans restaurang. Högt och lågt i smaker med ett perfekt välbalanserat intressant vinutbud. Det kan ju bara bli bättre. Som vi säger på dansk; Lige nu er det godt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Berghe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro