ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mätning: SD får fortsatt starkt stöd

Ida Gustafsson · 10 Sep 2015
Uppdaterad 10 Sep 2015
Jimmie Åkesson, partiledare SD

Jimmie Åkesson, partiledare SD Foto: TT


När bilderna på döde treårige Alan Kurdi började spridas i torsdags förra veckan har pengarna strömmat till hjälporganisationer som hjälper människor på flykt. Men trots det folkliga stödet i flyktingfrågan fortsätter SD att växa. Det visar en ny väljarundersökning från Aftonbladet/Inizio.

klar

Artikellänk är kopierad

I kväll ska statsminister Löfven träffa övriga partiledare utom SD:s Jimmie Åkesson för att diskutera EU:s bristande ansvar i fråga om flyktingkrisen, rapporterar Sveriges Radio. Trots att frågan om flyktingkrisen fått ett stort folkligt stöd med insamlingar och manifestationer som följd för att välkomna flyktingarna har SD fortsatt starkt stöd. Det visar Aftonbladet/Inizios(tidigare Sverige Tycker) undersökning i dag. 

LÄS MER: Så mycket har svenska folket samlat in till flyktingarna

I mätningen är Sverigedemokraterna med 21,5 procent större än moderaterna som fick 21,1 procent. Undersökningen visar även på låga siffror för regeringen, både Socialdemokraterna och Miljöpartiet får minskat väljarstöd. De två regeringspartierna får tillsammans 29,7 procent. I riksdagsvalet förra året fick MP och S 37,9 procent av rösterna. När Yougov genomförde en väljarundersökning för Metros räkning i augusti fick SD 25,2 procent. Partiet blev därmed störst eftersom det i mätningen gick om både S och M som fick 23,4 procent respektive 21 procent.

LÄS MER:Yougov: Nu är SD största partiet 

Aftonbladet/Inizios väljarundersökning gjordes mellan 2 till 9 september genom att 1808 intervjuer genomförts där de tillfrågade har svarat via en webbundersökning. Deltagarna i undersökningen ingår i Schibsted/Inizios webbpanel. Frågan som ställdes i undersökningen var ”Vilket parti skulle du rösta på om det var val i dag?”.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro