ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mats cyklade för fort – på riktigt

Josefin Svenberg · 17 Jun 2011
Uppdaterad 17 Jun 2011
Det var här, på en 30-sträcka i Vällingby, som Mats Eriksson blev den första cyklisten att få en fortkörningsbot. – Det är ju lite svårt att hålla exakt hastighet när man inte har någon mätare, säger Mats.

Det var här, på en 30-sträcka i Vällingby, som Mats Eriksson blev den första cyklisten att få en fortkörningsbot. – Det är ju lite svårt att hålla exakt hastighet när man inte har någon mätare, säger Mats. Foto: Bertil Ericson/SCANPIX


Här är cyklisten som faktiskt har fått fortkörningsböter. Mats cyklade i 36 km/h på 30-väg.

klar

Artikellänk är kopierad

Nyheten om att en cyklist i Tranås hade fått fortkörningsböter fick stor uppmärksamhet häromveckan. Många tyckte att det lät otroligt – och det visade sig snart att det inte var sant. Men Metro kan berätta att det faktiskt har hänt – dock i Vällingby i nordvästra Stockholm. Det var en augustimorgon förra året som Mats Eriksson, 54, fastnade i en hastighetskontroll på väg till jobbet. – Först skrattade jag bara. Jag trodde att polisen bara ville påpeka att jag cyklade lite för fort. Men de ville tydligen ta ärendet hela vägen, säger Mats Eriksson. Mats cyklade i 36 kilometer i timmen på en 30-sträcka, vilket kostade honom 2 000 kronor. Enligt polisen var detta första gången en cyklist fick en fortkörningsbot. – När jag skulle registrera ordningsföreläggandet blev det lite problem, eftersom den rutinen inte fanns. På Rikspolisstyrelsen blev de tvungna att lägga till fortkörning med cykel i systemet, säger Roger Arnefalk på Stockholmspolisens trafikenhet. Det var polisinspektören Peter Audell på trafikpolisen i Stockholms län som stoppade Mats och utfärdade boten: – Cyklister är relativt o-skyddade och risken för olyckor blir ju större när hastigheten ökar. Personligen tycker jag att det är viktigt att vi ingriper mot detta, även om vi inte alltid behöver rapportera.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro