ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mats hade två p-skivor i bilen – då fick han böter

Karolina Skoglund · 4 Mar 2015
Uppdaterad 4 Mar 2015

Mats skulle bara till vårdcentralen och ställde sin p-skiva som vanligt. Men det räckte inte. Eftersom det låg kvar en gammal p-skiva i bilen bötfälldes han.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats fick p-bot för att han hade två p-skivor i sin bil.
Mats fick p-bot för att han hade två p-skivor i sin bil.Foto: Privat

När Mats Lindskog från Stockholm skulle till en vårdcentral i Nacka parkerade han sin bil på den tillhörande parkeringsplatsen och ställde sin p-skiva noga på klockan 09.00. Men när han en och en halv timme senare kom tillbaka hade han fått böter på 300 kronor. Anledningen? Det fanns en till p-skiva i bilen – som var ställd på klockan 14.

Enligt reglerna är det nämligen inte tillåtet att ha två p-skivor, eftersom man då kan fuska och därmed få mer parkeringstid. 

"Villkoret för att stå på denna parkeringsplats är att man har en p-skiva som ställs in på ankomsttid och avrundas till närmaste hel- eller halvtimme. Eftersom två parkeringsskivor varit fullt synliga har parkeringsvakten inte kunnat avlösa vilken av dem som anger den rätta ankomsttiden. Därför har en kontrollavgift utfärdats" står det i en handling som Metro tagit del av. 

– Man blir ju så förbannad. Jag hade missat den andra p-skivan och det var ju helt uppenbart eftersom den var ställd på en eftermiddagstid. Ändå hävdar de att det inte går att ange vilken som anger min ankomsttid. Det är inte själva bötern jag har problem med, utan mer att det får gå till såhär.

Nu ställer Mats Lindskog sig frågande till att kommunen hyr ut sin mark till företaget.

– Här ska man till vårdcentralen och ställer sin p-skiva ordentligt. Det hade inte stört mig om jag gjort fel, men det tycker jag inte att jag gjort nu. Det är helt uppenbart att kommunen hyr ut sin mark till någon som bara vill tjäna pengar på folks ärliga misstag. 

När Metro söker Hojab parkeringsservice, som genom Europark AB bötfällt Mats Lindskog, hänvisar de till Peter Gabrielsson som är jurist åt bolaget. 

– Det står tydligt i lagen att man enbart ska använda en skiva. Bolaget rättar sig efter vad domstolarna dömer, säger han. 

Även när det helt uppenbart är en miss? 

– Hur ska man veta det? Det är samma sak som om det ligger hundra biljetter är det kanske svårt att hitta. Eller om man har en biljett som ligger nedvänd. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro