ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mats Strandbergs kontrakt bryts – Hansson utstängd

Stockholm TT · 8 Okt 2012
Uppdaterad 8 Okt 2012

Foto: Jan Collisöö och Tobias Röstlund/Scanpix


AIK Fotboll stänger ute den förre tv-kommentatorn Bosse Hansson från pressläktaren och Radiosporten bryter med frilansaren Mats Strandberg. Det blir följden av de rasistiska uttalandena i söndagens radiosändning.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under Radiosportens webbsändning från Råsunda i söndags som Bosse Hansson bland annat använde ordet "svartingar" vid flera tillfällen. Hansson hade gått in i hytten för att värma sig och var inte medveten om att det han sade gick direkt ut i etern.

Radiosportens sportchef Jakob Sillén har gått ut och bett om ursäkt för det inträffade.

"Sådana kommentarer kan och ska aldrig få förekomma i våra sändningar. Det är djupt beklagligt", säger Sillén.

"Vi måste se över våra rutiner så att något liknande inte kan inträffa igen."

Stängs av från pressläktaren

Flera av AIK:s spelare reagerade starkt emot vad som sagts och klubben fattade på måndagsmorgonen beslutet att stänga av Hansson från att beträda Råsundas pressläktare under resten av säsongen.

– Det är ett beslut som gäller den här säsongen ut, säger AIK Fotbolls vd Thomas Edselius till TT.

– Han är välkommen på de övriga läktarna. Det ställs lite extra krav på sitt beteende när man sitter på pressläktaren.

Svenska Sportjournalistförbundet (SSF) kommer inte att protestera mot avstängningen av Hansson. SSF tar via sin ordförande Mats Taxén avstånd från de kommentarer som Hansson fällde under AIK:s match mot Gefle.

"Förbundet tar självklart avstånd från den här typen av uttalanden. Jag är mycket förvånad, då jag arbetat nära Bosse i fem år och aldrig märkt några liknande uttalanden", meddelar förbundets ordförande Mats Taxén.

Bryter med Strandberg

Radiosporten förlänger inte frilanskontraktet med reportern Mats Strandberg eftersom söndagens webbsändning från Råsunda inte genomfördes på ett acceptabelt sätt.

Strandberg, som släppte in Hansson i hytten, gick i pension förra året men har därefter haft frilansuppdrag för Radiosporten.

"Han har inga fler uppdrag inplanerade och vi har sagt att vi inte planerar in fler", meddelar Radiosportens chef Jakob Sillén till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro