ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Matsäcken till utflykten

metro · 25 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stoppa ner lite energi, uppiggande hetta och värmande soppa i ryggsäcken i vinter.

Anne Torjussen är kock och hälso­expert på Menyse.com. Hon ger dig tips varje torsdag i Metro och sju dagar i veckan på metro.se.

Kokosdoftande morotssoppa

Ingredienser 4 portioner1 kg morötter4 cm färsk ingefära2 klyftor vitlök2 msk olivolja1,5 liter vatten2 msk konc. Grönsaksfond eller 1 buljongtärning4 dl kokosmjölk3 limeblad SaltTillagning1. Skala morötter, ingefära och vitlök. Skär i mindre bitar. Finhacka vitlök.2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs någon minut.3. Häll på vatten och kokos­mjölk. Tillsätt fond/tärning och limeblad. Koka i 20 min. 4. Ta ur limebladen. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.

Kryddig färskost

Ingredienser till 3 dl300 gram Philadelphiaost1 kruka färsk timjan5 soltorkade tomater i olja1 citron1 tsk saltTillagning1. Hacka timjan och strimla tomater. Riv skal från citron.2. Lägg alla ingredienser i en matmixer. Pressa ner citronjuice. Mixa.

Saftigt yoghurtbröd

Ingredienser till 4 portioner50 gram jäst1 liter neutral yoghurt1 tsk salt0.5 dl olivolja1 dl linfrö1 dl solrosfrön4 dl grahamsmjöl6 dl vetemjöl1 dl sirapTillagning1. Värm yoghurten till 37°C (fingervarmt).Smula jästen i en stor bunke och häll på yoghurten. Rör om tills jästen löst sig.2. Tillsätt övriga ingredienser.Knåda degen väl.Lägg en bakduk över och låt jäsa 45 min.3. Knåda degen igen.Lägg bakplåtspapper i brödformar.Fördela degen i formarna.Låt jäsa under duk i 30 minuter.Sätt ugnen på 175°C.4. Grädda brödet i ugnen i ca 40 minuter.Testa med sticka att brödet är torrt inuti.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro