ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mattias ljög och gömde räkningar för sin fru – gick back 11 000 i månaden

Ida Gustafsson · 3 Feb 2016
Uppdaterad 4 Feb 2016
Andrea och Mattias Lindströms ekonomi hade nått avgrunden 2013 när hon anmälde dem till TV3:s "Lyxfällan" där Patrik Grimlund och Magnus Hedberg är programledare. 

Andrea och Mattias Lindströms ekonomi hade nått avgrunden 2013 när hon anmälde dem till TV3:s "Lyxfällan" där Patrik Grimlund och Magnus Hedberg är programledare.  Foto: Privat/TT


Då: Maken ljög om räkningar, kontona var nollade, krediterna maxade och relationen krisade. Nu: De litar på varandra och sparar tusentals kronor. I dag är vår ekonomi tio gånger bättre”, säger Andrea Lindström, deltagare i Lyxfällan 2013.

klar

Artikellänk är kopierad

När huset var överbelånat, kreditkortet utnyttjades till max och inkassobreven började trilla in under hösten 2013 anmälde Andrea Lindström sig själv och maken Mattias till TV3-programmet Lyxfällan

Fram tills dess hade Mattias haft huvudansvaret för ekonomin och hon misstänkte att allt inte stod rätt till. Under programmet stod det klart att han ljugit och gömt räkningar och tagit pengar från dotterns konto. De gick back 11 000 kronor – varje månad. 

– Min man hade lurat mig, han vågade inte säga som det var. Jag har rätt så bra humör, jag kan bli väldigt arg. Så när jag upptäckte att alla kontona var nollade, då tog jag över ekonomin helt, säger Andrea Lindström till Metro. 

LÄS MER
Rebecka, 43, bränner pengarna på technofester – riskerar sätta barnen på gatan

Med Lyxfällans hjälp fick de kontroll över ekonomin, de fick in pengar genom försäljning av av möbler och den ena bilen. 

– Det var ju rätt så jobbigt, de visste precis vilka punkter de skulle trycka på för att ta fram det som var fel. Man blev jätteledsen, men det var det som behövdes för att man skulle vakna, säger Andrea Lindström.

Tillsammans med ekonomin hängde även relationen på en skör tråd. Med hjälp av den parterapi som de fick av programmet hittade de tillbaka till varandra och de litar nu på varandra igen. Och har nu bättre koll på alla utgifter. 

– Nu har vi har bara lån på banken. Den stora privatskulden på 16 500 kronor betalade vi av på 13 månader.

De andra mindre privatlånen kommer att vara helt avbetalda i år. Hon berättar att de sparar tusentals kronor varje månad, dels på ett buffertkonto för huset och bilen, men även på ett annat för konsumtion. Att sälja grejer gav dem mersmak – en gång i månaden samlar de ihop kläder och grejer i hemmet och säljer på loppis. 

– Vi började med det efter vi var med i programmet, säger Andrea. 

LÄS MER
Tog sms-lån för att köpa godis till frukost

Dessutom handlar hon billigare matvaror och kläder till hela familjen i secondhand-butiker. 

När Lyxfällan frågade om de ville vara med i torsdagens ”Så gick det sen”-programmet tackade hon ja direkt: 

– Jag tvekade inte, jag ville visa alla, för vi fick så mycket skit när vi var med. Jag ville visa att vi tagit oss i kragen, säger hon till Metro. 

Lyxfällan sänds i TV3 torsdag kväll klockan 20.00

LÄS MER
Flydde landet med kreditskulder – kom tillbaka till Lyxfällan
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro