ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mayweather segrare i miljardmatchen med McGregor

Henrik Ek · 27 Aug 2017
Uppdaterad 27 Aug 2017
Floyd Mayweather landar en rak höger i ansiktet på Conor McGregor.

Floyd Mayweather landar en rak höger i ansiktet på Conor McGregor. Foto: Joe Camporeale/USA TODAY Sports


Det blev mer underhållande än många trott, men Floyd Mayweather tvingade domaren att bryta matchen med Conor McGregor i den tionde ronden. Teknisk knockout och en fullbordad segersvit på 50 raka matcher.

klar

Artikellänk är kopierad

Allt började som ett ordbråk – och slutade med tidernas dyraste och mest haussade boxningsmatch.

MMA-fightern och boxningsdebutanten Conor McGregor kom till Las Vegas för att utmana en av världens bästa fighters genom tiderna, den obesegrade veteranen Floyd Mayweather.

Mötet handlade inte om något mästarbälte, men uppgörelsens värde har ändå inte gått att ta miste på.

Vad skulle återstå av boxningens rykte som sport om deras bäste inte kunde besegra en MMA-fighter?

I tre ronder såg det också ut som att det skulle bli en tuff match.

– Nej, det var våran plan hela tiden. Vi sa från början att vi skulle låta honom slå de tunga slagen tidigt och bryta ned honom med tiden. I MMA fightas han i 25 minuter, och efter 25 minuter saktade han ned, sa Floyd Mayweather efter matchen.

– Han var en tuff motståndare, bättre än vad jag trodde, tillade han.

Precis som Mayweather räknat med började den ursinniga öppningen från McGregor att ta ut sin rätt efter ungefär halva matchen. Irländaren såg allt tröttare ut medan Mayweather studsade runt sin vana trogen.

I den nionde och tionde ronden var McGregor inte mycket mer än en slagpåse och efter 1 minut och 5 sekunder i den tionde ronden fick domaren nog och bröt matchen.

– Han borde låtit mig fortsätta. Jag var lite trött, ja, men han måste få slå ned mig innan han bryter, sa McGregor som menade att matchen var jämn.

Maweather:

– Jag tycker att vi gav fansen vad de ville ha. Jag var skyldig dem det efter Pacquiao-fighten (allmänt sedd som väldigt tråkig, reds.anm.). Jag var tvungen att komma ut och ge fansen en show, och det gjorde jag.

Mayweather, som redan lagt av en gång och ställde upp i  den här comebacken för att tysta den ivrige McGregor – och förstås för den uppskattade matchpengen på två miljarder kronor – lovade efteråt att det här var hans sista fight på riktigt.

– I kväll var min sista match, helt säkert. Jag valde rätt danspartner att dansa med. Conor, du är en riktig mästare, sa superstjärnan.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro