ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mc-kriget är här

Maria Forsström/Niklas Svensson · 17 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Drygt åtta piketbussar och minst 40 poliser slog i helgen en ring kring Pub Anchor på Sveavägen. 

Drygt åtta piketbussar och minst 40 poliser slog i helgen en ring kring Pub Anchor på Sveavägen.  Foto: Stig Almqvist


Hämndaktioner befaras efter dödssprängning

klar

Artikellänk är kopierad

Mc-gänget Bandidos hårdbevakades i Stockholm i helgen. Efter sprängdådet i Åtvidaberg befaras hämndaktioner – och nu sägs även utländska gängmedlemmar ha tagit sig hit.– De kom på motorcyklar från Tyskland för några dagar sedan, säger en poliskälla.

Drygt åtta piketbussar och minst 40 poliser slog i helgen en ring kring Pub Anchor på Sveavägen i city, efter att en Bandidoskortege färdats dit via restaurang Gröne Jägaren på Södermalm. Den officiella förklaringen var ”nykterhetskontroll” – den egentliga anledningen att medlemmarna samlats på krogen.

– Har du 30 Bandidosmedlemmar samlade på ett ställe är det inbjudande för andra gäng, säger Joakim Caryll på polisens länskommunikationscentral.

Flera fordon stoppades för kontroll då man bland annat tittade efter farliga föremål.– En del av dem ifrågasatte varför vi kontrollerade just dem, men Bandidos står för något annat än att bara köra motorcykel, säger Joakim Caryll.

De extra kontrollerna och bevakningen blev aktuell efter att en anhängare till klubben Top Side, med goda relationer till Hells Angels, dött i en sprängattack mot Outlaws lokaler i Åtvidaberg i förra veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström/Niklas Svensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro