ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mcdonalds-chef blev fet – får skadestånd

Tomas Lundin · 1 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Den amerikanske dolumentärfilmaren Morgan Spurlock levde på McDonalds-burgare i en månad – och fick allvarliga hälsoproblem.

Den amerikanske dolumentärfilmaren Morgan Spurlock levde på McDonalds-burgare i en månad – och fick allvarliga hälsoproblem. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Restaurangchefen åt gratisburgare flera gånger om dagen. Nu får McDonalds betala för hans övervikt.Den 32-årige arbetsledaren i Porto Allegre, Brasilien, var orolig för McDonalds anonyma kontrollanter. Därför såg han sig tvingad att provsmaka att burgarna var perfekt tillagade varje dag. Lägg till att hamburgerkedjan bjuder sina anställda på gratis lunch och resultaten är en viktökning på 30 kilo under de 12 år mannen jobbade där. Men i stället för ett tack för alla gratisluncher har mannen dragit hamburger-jätten inför rätta, rapporterar AP. En brasiliansk domstol tvingar nu McDonalds att betala honom motsvarande 116 000 kronor för att de medverkat till mannens övervikt. I ett uttalande säger McDonalds, som kan komma att överklaga beslutet, att man erbjuder "ett stort urval av menyer för att tillgodose de anställdas dietära behov".

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro