ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mcdonalds ger barn böcker – istället för leksaker – med Happy Meal

Hugo Ewald · 23 Sep 2015
Uppdaterad 23 Sep 2015

Foto: Jeff Roberson/AP/Mcdonalds


Brittiska Mcdonalds kommer under onsdagen och sex veckor framåt att dela ut böcker med barnmålet Happy Meal, istället för de leksaker som brukar följa med rätten. Böckerna är klassiker skrivna av Roald Dahl, som till exempel Kalle och chokladfabriken.

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagen kunde The Guardianrapportera att den legendariska författaren Roald Dahls dödsbo gått samman med McDonalds för att ge ut miljoner av Dahls böcker tillsammans med barnmålet Happy meal.

De åtta olika specialtillverkade titlarna, som innefattar bland annat Kalle och chokladfabriken, kommer att ges ut gratis vid köp av Happy Meal. Dock består titlarna bara av utdrag ur Dahls böcker.► LÄS MER: Nej, McDonald’s serverar inte människokött

Initiativet hyllas av den brittiska stiftelsen National literacy trust (NLT), som arbetar med läskunnighet. Enligt undersökningar från NLT är det så många som 15,4 procent av Storbritanniens barn som inte har några böcker hemma.

Liknande projekt har genomförts sedan 2001 under namnet Bok Happy meal i Sverige.► LÄS MER: Nu kan du boka bord och bli serverad på McDonalds

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro