ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

McDonald's öppnar upp nugget-fabrik efter slemlarm

Tomas Lundin · 5 Feb 2014
Uppdaterad 5 Feb 2014

En rosa mjukglass-smet av nerver och hinnor. Det är McDonald's nuggets gjorda av, enligt en bild som sprids på nätet. Men det är bara kackel, menar hamburgerjätten, som bjuder in till sin nuggetfabrik i Kanada i en ny Youtube-video.

klar

Artikellänk är kopierad

I McDonald's film är känslan snarare den av ett storskaligt restaurangkök. Bara bröstbitarna används, lår, vingar och skrov läggs åt sidan för att användas i ”andra produkter”. En del av skinnet färseras ner tillsammans med kycklingfiléerna och kryddor, formas till nuggets, dubbelpaneras, friteras halvfärdiga och fryses innan de skickas ut till restaurangerna.

Din McGuide Nicoletta Stefou säger att hon inte har en aning om var bilden av det rosa slemmet kommer ifrån men är säker att det inte är från dem. 

Burgarkedjan är på korståg för att avliva de sega påståenden om cyniskt massproducerad och kemikaliepumpad mat som under en lång tid omgett dem. 2012 plockade McDonald's chefskock ner deras mest berömda burgare i beståndsdelarna och visade hur du gör en hemma – inklusive Big Mac-sås – i ett klipp du kan se här nedan.

Om du väljer att tro på rosa slemnuggets eller med omsorg och kärlek gyllenbrynta guldklimpar är upp till dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro